אקטואליה ואירועים מיוחדים

אירועים מיוחדים

ארבעה מפגשים בנושא מתמטיקה ומוסיקה:
10.10.2018 - מה זה צליל?
24.10.2018 - בואו נבחר כיוון
7.11.2018 - אשליות ופרדוקסים מוזיקליים
21.11.2018 - איך שיר נולד?

את ההרצאות יעביר ד"ר יובל נוב, בעל דוקטורט בחקר ביצועים מאוניברסיטת סטנפורד, מרצה בכיר במחלקה לסטטיסטיקה באוניברסיטת חיפה, ומוזיקאי חובב.
המפגשים יתקיימו בימי ד' בשעה 19:15 בבית חמד"ע – הפרדס 7, תל-אביב. לפרטים מלאים.

תחרויות

• השעשועון המתמטי הבינלאומי "קנגורו" *חדש*
    קנגורו הוא שעשועון חידות בינלאומי במתמטיקה שאחד מעקרונותיו הוא "מתמטיקה לכל". השעשועון מתקיים בעולם כבר יותר מ- 25 שנה, וזו השנה השישית ברציפות לקיומו בישראל.
    המטרה העיקרית של השעשועון היא לגרום לתלמידים לפתח חשיבה מתמטית באמצעות פתרון חידות, תוך הנאה והתמודדות עם אתגרים. השעשועון כולל משימות מתמטיות מותאמות לתכנית הלימודים ולחיי היום יום של התלמידים.
    השעשועון מועבר בארץ בחסות המכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי ובשיתוף עם הפיקוח על הוראת המתמטיקה - משרד החינוך והתכנית הלאומית לקידום המתמטיקה של משרד החינוך.
  • שימו לב: לאור הצלחת הפרויקט בשנת לימודים תשע"ח גם בשנת הלימודים תשע"ט ניתנת לכל תלמידי שכבה ד' בישראל ההזדמנות להשתתף בתחרות בתוספת שירות נלווה, המאפשר לכל תלמיד להיחשף, להתאמן ולתרגל כ 150 חידות מתמטיות, שנלקחו משאלוני קנגורו משנים עברו ומתורגמות לעברית ולערבית. ההשתתפות של תלמידי כיתות ד' נעשית במימון של משרד החינוך במסגרת התכנית הלאומית לקידום המתמטיקה.
    לאתר התחרות / למידע נוסף
  • אליפות משחקי המתמטיקה לבתי ספר יסודיים וחטיבות ביניים SkillZ Math – מטעם משרד החינוך, עשר אצבעות ומתודיקס

מטרת התחרות היא לקרב את התלמידים אל תחומי המתמטיקה והמדעים ולהעלות את המוטיבציה ללמוד מקצועות מדעיים – טכנולוגיים. התחרות תשלב משחקי מתמטיקה ודפי עבודה אינטראקטיביים. לפרטים והרשמה.
  • Game-a-thon
    קול קורא להשתתפות בתחרות לבניית משחקים מתמטיים שהמאפיין שלהם פתרון יצירתי ולא שגרתי של בעיות מתמטיות.
  • המורים הזוכים בפרס אביטל - מטעם הקרן לעידוד מצוינות ויוזמות בהוראת המתמטיקה:
    תשס"ח, תשס"ט, תש"ע, תשע"א.

אקטואליה

תערוכות