אקטואליה ואירועים מיוחדים

אירועים מיוחדים

תחרויות

• השעשועון המתמטי העולמי "קנגורו"
  • קנגורו הוא שעשועון חידות בינלאומי במתמטיקה שאחד מעקרונותיו הוא "מתמטיקה לכל". השעשועון מתקיים בעולם כבר יותר מ- 20 שנה, וזו השנה החמישית ברציפות לקיומו בישראל. בארבע השנים החולפות של הפעילות בישראל (תשע"ד-תשע"ז) השתתפו בשעשועון כ- 15,000 תלמידים בגילים שונים מכל רחבי הארץ.
    מטרותיו העיקריות של השעשועון הן להביא מספר רב של תלמידים לעסוק בפיתוח חשיבה באמצעות פתרון חידות מתמטיות ולהראות לתלמידים, שפתרון בעיות אינו מאיים ויכול להיות תהליך מאתגר, מהנה ואף משעשע.
    השעשועון מועבר בארץ בחסות המכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי.
  • שימו לב: בשנת הלימודים תשע"ח ניתנת לכל תלמידי שכבה ד' בישראל ההזדמנות להשתתף בתחרות, במימון של משרד החינוך במסגרת התכנית הלאומית לקידום המתמטיקה.
    המימון כולל שירות נלווה, המאפשר לכל תלמיד להיחשף, להתאמן ולתרגל כ- 150 חידות מתמטיות, שנלקחו משאלוני קנגורו משנים עברו ומתורגמות לעברית ולערבית.
    לאתר התחרות / להרשמה

• אליפות משחקי המתמטיקה לבתי ספר יסודיים וחטיבות ביניים SkillZ Math – מטעם משרד החינוך, עשר אצבעות ומתודיקס
    מטרת התחרות היא לקרב את התלמידים אל תחומי המתמטיקה והמדעים ולהעלות את המוטיבציה ללמוד מקצועות מדעיים – טכנולוגיים. התחרות תשלב משחקי מתמטיקה ודפי עבודה אינטראקטיביים. לפרטים והרשמה.

• Game-a-thon
    קול קורא להשתתפות בתחרות לבניית משחקים מתמטיים שהמאפיין שלהם פתרון יצירתי ולא שגרתי של בעיות מתמטיות.
  • המורים הזוכים בפרס אביטל - מטעם הקרן לעידוד מצוינות ויוזמות בהוראת המתמטיקה:
    תשס"ח, תשס"ט, תש"ע, תשע"א.

אקטואליה

תערוכות