אקטואליה ואירועים מיוחדים

אירועים מיוחדים

תחרויות

• אליפות הסייבר תשע"ט – תוכנה ומתמטיקה
    מטרת האליפות לקרב את התלמידים אל תחומי המתמטיקה, המדעים, התכנות והטכנולוגיה באופן מהנה ומאתגר, ולהגביר את המוטיבציה ללמוד מקצועות מדעיים וטכנולוגיים. אליפות המתמטיקה מיועדת לכלל תלמידי כיתות א'-ו' ומותאמת לתכנית הלימודים.
    לאתר התחרות / למידע נוסף
  • השעשועון המתמטי הבינלאומי "קנגורו"
    קנגורו הוא שעשועון חידות בינלאומי במתמטיקה שאחד מעקרונותיו הוא "מתמטיקה לכל". השעשועון מתקיים בעולם כבר יותר מ- 25 שנה, וזו השנה השישית ברציפות לקיומו בישראל.
    המטרה העיקרית של השעשועון היא לגרום לתלמידים לפתח חשיבה מתמטית באמצעות פתרון חידות, תוך הנאה והתמודדות עם אתגרים. השעשועון כולל משימות מתמטיות מותאמות לתכנית הלימודים ולחיי היום יום של התלמידים.
    השעשועון מועבר בארץ בחסות המכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי ובשיתוף עם הפיקוח על הוראת המתמטיקה - משרד החינוך והתכנית הלאומית לקידום המתמטיקה של משרד החינוך.
  • שימו לב: לאור הצלחת הפרויקט בשנת לימודים תשע"ח גם בשנת הלימודים תשע"ט ניתנת לכל תלמידי שכבה ד' בישראל ההזדמנות להשתתף בתחרות בתוספת שירות נלווה, המאפשר לכל תלמיד להיחשף, להתאמן ולתרגל כ 150 חידות מתמטיות, שנלקחו משאלוני קנגורו משנים עברו ומתורגמות לעברית ולערבית. ההשתתפות של תלמידי כיתות ד' נעשית במימון של משרד החינוך במסגרת התכנית הלאומית לקידום המתמטיקה.
    לאתר התחרות / למידע נוסף / פנייה של מנכ"ל קנגורו ישראל לכלל המורים למתמטיקה בבתי הספר היסודיים.
    סדרת חוברות לכיתות א-ו המבוססת על תכנית קנגורו – תוכנית בינלאומית לפיתוח חשיבה מתמטית וחשיבה יצירתיות *חדש*
    מבחר בעיות לדוגמה מתוך הסדרה קנגורו על פי כיתות ועל פי רמות קושי *חדש*
  • Game-a-thon
    קול קורא להשתתפות בתחרות לבניית משחקים מתמטיים שהמאפיין שלהם פתרון יצירתי ולא שגרתי של בעיות מתמטיות.
  • המורים הזוכים בפרס אביטל - מטעם הקרן לעידוד מצוינות ויוזמות בהוראת המתמטיקה:
    תשס"ח, תשס"ט, תש"ע, תשע"א.

אקטואליה

תערוכות