תפריט ספרים

קוד התבונה המרחבית

מאת אביגיל צברי וברטה טסלר.

קישור לספר בספריית כותר / לרכישה באתר מופ"ת

Topics and Trends in Current Statistics Education Research

בעריכת פרופ' דני בן צבי ו- Prof. Gail Burrill.

כיום סטטיסטיקה הינה תחום דעת הכרחי עבור אזרחים בעידן המידע. כתוצאה מכך קיים גידול בלמידה, הוראה ומחקר בסטטיסטיקה, במגוון גילאים רחב יותר הכולל גם ילדים בכיתות הגן והיסודי. הספר מתאר מחקרים מהארץ ומהעולם על תכני ההוראה (תכניות לימוד), אסטרטגיות הוראה להבנה מעמיקה, פיתוח חשיבה מושגית (פדגוגיה וטכנולוגיה), ידע ואמונות של מורים, ואתגרים של מורים ותלמידים הפותרים בעיות סטטיסטיות (חשיבה והסקה).

קישור לדף הספר באתר ההוצאה (Springer) ואפשרות להורדת הספר (pdf).

ספרים חדשים בנושא סטטיסטיקה והסתברות מאת תלמה לויתן ואלונה רביב:

הספרים בסדרה יוצאים בהוצאה דיגיטלית: "כותר ספרי עיון" והם חופשיים לסטודנטים ולחברי סגל במוסדות האקדמיים בארץ (אחרת, בתשלום אישי).

גיאומטריה פנים רבות לה: מן המחקר אל המעשה בהוראת הגיאומטריה

עורכות: אילנה לבנברג ודורית פטקין
לתוכן העניינים ופתח דבר.
את הספר ניתן לרכוש בטלפון 03-6901428 או דרך אתר מכון מופ"ת.

יצירתיות בפתרון בעיות במתמטיקה: אסטרטגיות, דילמות וטעויות

עורכים: פרופ' אביקם גזית ופרופ' דורית פטקין
לתוכן העניינים ופתח דבר
את הספר ניתן לרכוש בטלפון 03-6901428 או דרך אתר מכון מופ"ת.

Math Circles for Elementary School Students
By: Natasha Rozhkovskaya
A co-publication of the AMS and the Mathematical Sciences Research Institute.

הספר מכיל 28 בעיות לעבודה עצמית של התלמיד או לעבודה בשיתוף עם מבוגר. הספר כולל פתרונות לבעיות.

הסיפורים המפליאים של יער הקסם ו... הבעיות המפורסמות של המתמטיקה
מאת: קלרה זיסקין ואלי שור
בהוצאת "טעמי מדע"
לביקורת על הספר ופרטי רכישה.

Encyclopedia of Mathematics Education
Edited by Steve Lerman
Springer Reference

הקשר המתמטי - המתמטיקה של הטבע, הטבע של המתמטיקה והזיקה לאבולוציה
מאת: פרופ' צבי ארטשטיין
לכתבה על הספר מתוך "ישראל היום"

The Grapes of Math - How Life Reflects Numbers and Numbers Reflect Life
By Alex Bellos

הספר קיים גם בגרסה לקינדל.

Camp Logic
By: Mark Saul and Sian Zelbo.

ספר חדש של פעילויות ומשחקים מתמטיים.
הפרק הראשון פתוח לכל ומשובים יתקבלו בשמחה על ידי המחברים.

חשבונפש
מאת: אורן גרנר (הוצאת גוונים)
מה היה קורה אילו היינו מתרגמים את החיים לשפת חשבון פשוטה?

שימור ושינוי: תובנות אלגבריות בעולם המספרים והצורות
מאת פרופ' איליה סיניצקי וד"ר בת שבע אילני.
ספר חדש העוסק בתובנות אלגבריות ומציג גישה של הבניית ידע מתמטי באמצעות ראיית אובייקטים של מתמטיקה אלמנטרית מנקודת המבט של יחסים בין שימור לשינוי.
לתוכן העניינים ופתח דבר
את הספר ניתן לרכוש בטלפון 03-6901428 או דרך אתר מכון מופ"ת.

המורה למתמטיקה: מאפייני הכשרה, ידע, הוראה ואישיות של מורים למתמטיקה בבית הספר היסודי בעריכת פרופ' דורית פטקין ופרופ' אביקם גזית

מטרתו של ספר זה היא להציג מאמרים מפרי עטם של מיטב חוקרי החינוך המתמטי בארץ, הדנים בארבעת המרכיבים המרכזיים של דמות המורה: מרכיב ההכשרה, מרכיב הידע, מרכיב ההוראה ומרכיב האישיות.
לתוכן העניינים ופתח דבר.

חפשו את האישה ואת המשורר במתמטיקה מאת פרופ' אביקם גזית
על נשים מתמטיקאיות ומשוררים מתמטיקאים.
בחלקו הראשון של הספר, רקע תיאורטי על מעמד האישה בכלל ומעמדה בפרט במדע ובמתמטיקה לאורך ההיסטוריה עם הפנייה למקורות וביבליוגרפיה, ואחר כך סיפור חייהן ותרומתן של 7 נשים.
בחלק השני, רקע תיאורטי על היופי במתמטיקה והקשר לשירה לאורך ההיסטוריה עם הפנייה למקורות
ואחר כך על חייהם ושירתם של 10 מתמטיקאים.

חושבים לעוד עניין מאת ד"ר אביקם גזית
ספר אתגרי החשיבה. בספר 60 אתגרי חשיבה בסגנון קליט וקליל מחולקים ל- 25 פרקים בנושאים שונים. לכל פרק פתרונות מלאים.

Powerful Problem Solving: Activities for Sense-Making with the Mathematical Practices

By Max Ray. Publisher: Heinemann.

הספר כולל פעילויות שמטרתן לפתח בתלמידים מיומנויות של פתרון בעיות.

Key Ideas in Teaching Mathematics: Research-based guidance for ages 9-19 - by Anne Watson, Keith Jones, and Dave Pratt. Oxford University Press.

"יסודות החשיבה המתמטית - צעדים ראשונים במתמטיקה מתקדמת" מאת פרופ' תלמה לויתן. הוצאת מופ"ת.

"לוגיקה בארץ הפלאות - מבוא ללוגיקה באמצעות קריאה בספר הרפתקאות אליס בארץ הפלאות" מאת עטרה שריקי ונצה מובשוביץ-הדר. הוצאת מופ"ת.
לרכישת הספר באתר מופ"ת.

"לאלף את האינסוף" מאת איאן סטיוארט, בתרגום פרופ' נצה מובשוביץ-הדר.

ראיון עם פרופ' מובשוביץ-הדר (באתר האייל הקורא) בעקבות תרגום הספר מתוך אתר הכוורת.

מי המציא את האפס? איפה קווים מקבילים כן נפגשים? למה (כמעט) כל החיים שלנו מתנהלים בשיטה העשׂרונית אבל השעון שלנו עובד על 60 דקות בשעה? האם פיתגורס הוא באמת זה שגילה את משפט פיתגורס? ומי המציא את החשבון הדיפרנציאלי והאינטגרלי - ניוטון או לייבניץ? ולמה אנחנו לא יכולים לחיות בלי מתמטיקה, גם אם לא הצלחנו להבין עד היום מה זאת פונקציה?

מסע מרתק בתולדות המתמטיקה, ובדרך אגב גם בתולדות התרבות האנושית כולה.

חשבון במבט אחר - ספר מאת גאולה ויצמן.

לפרטים על הספר ועל המחברת

למאמר אודות הספר והמחברת, מאת פרופ' רון הוז ופרופ' דינה תירוש, מתוך גיליון 26 של כתב העת "מספר חזק 2000".

לרכישת הספר יש לשלוח צ'ק או מזומן אל: המכללה האקדמית חמדת הדרום (לידי איילה כהן), ת.ד 412, נתיבות ולצרף פירוט של תוכן ההזמנה וכתובת מדויקת שאליה יש לשלוח את הספרים.
מחיר הספר הוא 40 ש"ח.