אקטואליה ואירועים מיוחדים

אירועים מיוחדים

תחרויות

• אליפות הסייבר תש"ף
    מטרת האליפות: חשיפת תכנים מתמטיים, מדעיים וטכנולוגיים בדרך חווייתית ומאתגרת ותוך כדי העלאת המוטיבציה והרצון של התלמידים ללמוד. השנה יתקיימו תחרויות בתכנות, מתמטיקה ורחפנים. אליפות המתמטיקה מיועדת לכלל תלמידי כיתות א'-ו' ומותאמת לתכנית הלימודים. הפלטפורמה מותאמת לתכה"ל במתמטיקה ומושתתת על סביבת 'עשר אצבעות' לתלמידי א' – ו'. כל תלמיד יכול להשתתף. אין צורך בידע קודם.
    ההשתתפות באליפות, על כל תחרויותיה, הינה ללא עלות לבית הספר. לשאלות: טלפון 03-6225395 בימים א'-ה' בשעות 08:00-17:00 ובדוא"ל This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
    לאתר התחרות / למידע נוסף *עודכן לתש"ף*
  • השעשועון המתמטי הבינלאומי "קנגורו"
    קנגורו הוא שעשועון חידות בינלאומי במתמטיקה שאחד מעקרונותיו הוא "מתמטיקה לכל". השעשועון מתקיים בעולם כבר יותר מ- 25 שנה, וזו השנה השביעית ברציפות לקיומו בישראל.
    המטרה העיקרית של השעשועון היא לגרום לתלמידים לפתח חשיבה מתמטית באמצעות פתרון חידות, תוך הנאה והתמודדות עם אתגרים. השעשועון כולל משימות מתמטיות מותאמות לתכנית הלימודים ולחיי היום יום של התלמידים.
    השעשועון מועבר בארץ בחסות המכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי ובשיתוף עם הפיקוח על הוראת המתמטיקה - משרד החינוך והתכנית הלאומית לקידום המתמטיקה של משרד החינוך.
  • שימו לב: לאור הצלחת הפרויקט בשנים תשע"ח ותשע"ט, גם בשנת הלימודים תש"ף ניתנת לכל תלמידי שכבה ד' בישראל ההזדמנות להשתתף בתחרות בתוספת שירות נלווה. שירות זה מאפשר לכל תלמיד להיחשף, להתאמן ולתרגל כ 150 חידות מתמטיות, שנלקחו משאלוני קנגורו משנים קודמות. השאלות מתורגמות לעברית ולערבית.
    השתתפות תלמידי כיתות ד' נעשית במימון של משרד החינוך במסגרת התכנית הלאומית לקידום המתמטיקה.
     לאתר התחרות / אתר התרגוללמידע נוסף / פנייה של מנכ"ל קנגורו ישראל לכלל המורים למתמטיקה בבתי הספר היסודיים *עודכן לתש"ף*

- סדרת חוברות לכיתות א-ו המבוססת על תכנית קנגורו – תוכנית בינלאומית לפיתוח חשיבה מתמטית וחשיבה יצירתיות
        - מבחר בעיות לדוגמה מתוך הסדרה קנגורו על פי כיתות ועל פי רמות קושי

• Game-a-thon
    קול קורא להשתתפות בתחרות לבניית משחקים מתמטיים שהמאפיין שלהם פתרון יצירתי ולא שגרתי של בעיות מתמטיות.
  • המורים הזוכים בפרס אביטל - מטעם הקרן לעידוד מצוינות ויוזמות בהוראת המתמטיקה:
    תשס"ח, תשס"ט, תש"ע, תשע"א.

אקטואליה

תערוכות