אקטואליה ואירועים מיוחדים

אירועים מיוחדים

תחרויות

• השעשועון המתמטי הבינלאומי "קנגורו"
    קנגורו הוא שעשועון חידות בינלאומי במתמטיקה שאחד מעקרונותיו הוא "מתמטיקה לכל". השעשועון מתקיים בעולם כבר יותר מ- 25 שנה, וזו השנה השביעית ברציפות לקיומו בישראל.
    המטרה העיקרית של השעשועון היא לגרום לתלמידים לפתח חשיבה מתמטית באמצעות פתרון חידות, תוך הנאה והתמודדות עם אתגרים. השעשועון כולל משימות מתמטיות מותאמות לתכנית הלימודים ולחיי היום יום של התלמידים.
    השעשועון מועבר בארץ בחסות המכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי ובשיתוף עם הפיקוח על הוראת המתמטיקה - משרד החינוך והתכנית הלאומית לקידום המתמטיקה של משרד החינוך.
    שימו לב: לאור הצלחת הפרויקט בשנים תשע"ח ותשע"ט, גם בשנת הלימודים תש"ף ניתנת לכל תלמידי שכבה ד' בישראל ההזדמנות להשתתף בתחרות בתוספת שירות נלווה. שירות זה מאפשר לכל תלמיד להיחשף, להתאמן ולתרגל כ 150 חידות מתמטיות, שנלקחו משאלוני קנגורו משנים קודמות. השאלות מתורגמות לעברית ולערבית.
    השתתפות תלמידי כיתות ד' נעשית במימון של משרד החינוך במסגרת התכנית הלאומית לקידום המתמטיקה.
    לאתר התחרות / אתר התרגוללמידע נוסף

- סדרת חוברות לכיתות א-ו המבוססת על תכנית קנגורו – תוכנית בינלאומית לפיתוח חשיבה מתמטית וחשיבה יצירתיות
        - מבחר בעיות לדוגמה מתוך הסדרה קנגורו על פי כיתות ועל פי רמות קושי

אקטואליה